Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Συνταγή της εβδομάδας | 21. Αρακάς με αβοκάντο

Αρακάς με αβοκάντο





Συστατικά συνταγής


1 κιλό αρακά καθαρισμένο
1 - 2 αβοκάντο
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο ή μάραθο
4 - 5 κουταλιές λάδι
Αλάτι ή σόγια σως

Λεμόνι ( στην περίπτωση που δε βάλετε σόγια σως )
1/4 κουτ. τοματοπελτέ
Μαύρο πιπέρι τριμμένο




Οδηγίες παρασκευής



1. Καθαρίζουμε τα λαχανικά πλην του αβοκάντο και τα κρατάμε 1 με 2 ώρες σε λεκάνη με νερό.

2. Βάζουμε στο σκεύος το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες ίσα να γίνει ελαφρώς διάφανο.

3. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον αρακά και το αβοκάντο. Τα ανακατέβουμε 1 – 2 φορές ίσα να λαδωθούν και να ζεσταθούν και μετά ρίχνουμε τον άνιθο.

4. Το βάζουμε στο slow cooker ( 4 με 5 ώρες είναι αρκετές ), ή στην χύτρα ταχύτητος ( περίπου στα 30 με 35 λεπτά ), ή στην κλασσική κατσαρόλα, ρίχνοντας σταδιακά νερό, ώσπου να πάρει το χρώμα και την υφή που θέλουμε ( 45 λεπτά στο περίπου ).

5. Αν θέλουμε να ρίξουμε λεμόνι το ρίχνουμε κοντά στο τέλος του μαγειρέματος μαζί με αλάτι, διαφορετικά απ' την αρχή του μαγειρέματος και μετά το σωτάρισμα ρίχνουμε την σογια σως.

6. Κάποιοι σε αυτό το φαγητό προσθέτουν και λίγο πελτέ στο μαγείρεμα.

7. Σερβίρουμε τρίβοντας επάνω μαύρο πιπέρι.



Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου