Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Συνταγή της εβδομάδας | 19. Μελιτζάνες καλοκαιρινές

Μελιτζάνες καλοκαιρινές





Συστατικά συνταγής

10 μελιτζάνες (μετρίου μεγέθους)
2 ντομάτες
3 κρεμμύδια
4 κ.σ. βασιλικό (φρέσκο ή ξερό)
2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
1/4 τυρί γκούντα
1/4 μοτσαρέλλα
4 κ.σ. soy sauce
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)




Οδηγίες παρασκευής


1. Ρίχνουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, τις πιπερίτσες και τον βασιλικό.

2. Μόλις γίνουν ένα ωραίο ψιλοκομμένο μείγμα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει λίγο λάδι, προκειμένου να καραμελώσουν.

3. Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.

4. Μόλις πάρει χρώμα το μείγμα μας, ρίχνουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε να πάρει μια βράση.

5. Κόβουμε σε πλακέ φέτες τις μελιτζάνες μας και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.

6. Σε ένα ταψί, ''ξαπλώνουμε'' τις μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας.

7. Ρίχνουμε και τη soy sauce και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

8. Ψήνουμε στο φούρνο για 20' περίπου και μετά ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τα τυριά κομμένα σε κυβάκια και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν.


tips


Οι μελιτζάνες τραβάνε λάδι, καλό είναι να τις αφήσουμε με χαρτί κουζίνας για κάμποση ώρα, ώστε να απορροφήσει. Εάν προτιμάτε λίγο πιο ελαφριά τη συνταγή, μην βάλετε πιπεριά και τυριά, απλά προσθέστε λίγη ζάχαρη να σπάσει η πολύ ντομάτα.



Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου