Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συνταγή της εβδομάδας | 17. Ρεβύθια στο φούρνο με φέτα και μελιτζάνα

Ρεβύθια στο φούρνο με φέτα και μελιτζάνα






Συστατικά συνταγής

1/2 κιλό ρεβύθια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
250 γρ. φέτα τριμμένη
1 φλ. ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι



Οδηγίες παρασκευής


1. Αφήνουμε όλη νύχτα τα ρεβύθια σε μια λεκάνη με νερό.

2. Την επομένη τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά με άφθονο νερό ώσπου να μαλακώσουν.


3. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.


4. Ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και την τριμμένη φέτα.


5. Αλατοπιπερώνουμε.


6. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.


7. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα ρεβύθια και τα στρώνουμε εναλλάξ με τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.


8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.


9. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.




Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου