Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συμβουλή της εβδομάδας | 18. Κρασί





Η συμβουλή διατροφής της εβδομάδας είναι μια προσφορά των Super Market Γονέος.


Ιστορικά τα πρώτα αμπέλια εμφανίστηκαν στις πολικές περιοχές και εν συνεχεία στις θερμότερες ζώνες. Το ταξίδι του κρασιού ξεκίνησε νωρίς και εξαπλώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Συνοδευτικό της Μεσογειακής διατροφής λοιπόν με πρωτεύοντα ρόλο σε οποιαδήποτε εκδήλωση και οικογενειακή γιορτή. Πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι είναι μία μοναδική εμπειρία γεύσης και απόλαυσης...





Πολλαπλά οφέλη


1. Γνωστό είναι ότι το κρασί γίνεται καλύτερο και βελτιώνει το χαρακτήρα του όσο παλαιώνει. Προτεραιότητα λοιπόν, στην εξασφάλιση της αργής και ελεγχόμενης οξείδωσής του.

2. Η ευεργετική επίδραση του κρασιού στην υγεία αναδεικνύεται μόνο όταν πίνεται σε καθημερινή βάση και με κάποιο μέτρο: δηλαδή 1 - 2 ποτήρια για τους άνδρες και 1 ποτήρι για τις γυναίκες.


3. Η ισορροπημένη κατανάλωση του μειώνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια από 20 έως και 60%.


4. Ελαχιστοποίει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη και του άνω πεπτικού συστήματος.


5. Βελτιώνει την στομαχική λειτουργία και εμποδίζει τη δημιουργία χολόλιθων.


6. Βελτιώνει την γονιμότητα.
 

7. Διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. αλλά και ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στη γρίπη.



8. Προκαλεί ευεξία, καλή ποιότητα ζωής, μακροζωία και μικρότερη συχνότητα θανάτου σε ποσοστό 10 έως και 20%.





Ανακεφαλαιώνοντας το κρασί πρέπει να πίνεται πάντα με μέτρο, τοποθετημένο στη Μεσογειακή μας διατροφή σωστά, γνωρίζοντας πάντα το κάθε φαγητό με ποιό κρασί ταιριάζει. Με το χρόνο γίνεται πιο φιλικό, πιο κομψό και πιο ευπροσάρμοστο στη συνδυαστικότητά του με άλλα τρόφιμα.



Μη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου