Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Συμβουλή της εβδομάδας | 20. Μάνγκο









Η συμβουλή διατροφής της εβδομάδας είναι μια προσφορά των Super Market Γονέος.


Τα μάνγκο είναι ο βασίλιας των εξωτικών φρούτων και κατάγονται από τροπικές περιοχές της Ασίας ( Ινδία, Κίνα, Πακιστάν, Τα’ι’λάνδη). Αποτελούν τον καρπό που καταναλώνεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο, έχουν έντονη μυρωδιά και γεύση και μπορείς να τα βρείς φρέσκα ή αποξηραμένα.





Πολλαπλά οφέλη



1. Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και Α, συνεπώς έχουν αντιοξειδωτική δράση.

2. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο σχηματισμό γλυκογόνου αλλά και στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος.


3. Η βιταμίνη Α έχει σημαντική συμβολή στην αύξηση των οστών και την διατήρηση της όρασης.


4. Τα μάνγκο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά χαμηλά σε λιπαρά (ένα μάνγκο περιέχει περίπου 1γρ. λιπαρών) με λίγες θερμίδες (110 θερμίδες ανά τεμάχιο).


5. Η κατανάλωση ενός μάνγκο την ημέρα καλύπτει περίπου το 40% των αναγκών μας για φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην πιο σωστή λειτουργία του εντέρου και περιορίζει τον κίνδυνο για ορισμένες μορφές καρκίνου.


6. Επίσης είναι μια τροφή χαμηλή σε νάτριο (ένα μάγκο περιέχει 156mg νατρίου), συνεπώς μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που ακολουθούν διατροφή για τον έλεγχο της αρτηριακής τους πίεσης. 


7. Τα μάνγκο είναι πλούσια σε ένζυμο που έχει αντισπασμωδική δράση για το στομάχι και περιορίζει την εμφάνιση δυσκοιλιότητας και σπαστικής κολίτιδας.







Τα μάνγκο μπορούν να καταναλωθούν ως φρούτα ή ακόμα να αποτελέσουν συστατικά συνταγών. Υπάρχουν πάνω από 1000 ποικιλίες μάνγκο και το δέντρο που καρποφορεί τα μάνγκο θεωρείται ότι αποτελεί σύμβολο της αγάπης.






Μη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου