Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνταγή της εβδομάδας | 20. Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο







Συστατικά συνταγής


Για τη ζύμη:

1 μεγάλο ποτήρι αλεύρι
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

Για τη σάλτσα:


30 γρ. βούτυρο
1 γεμάτη κουτ. σούπας αλεύρι
1/4 λίτρου γάλα
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
κομματάκια ψαχνό από στήθος κοτόπουλου
αλάτι

πιπέρι

(1 τηγάνι διαμέτρου 18 - 20εκ. είναι ικανοποιητικό.)




Οδηγίες παρασκευής


Κρέπες:

1. Χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ.


2. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά σε δροσερό σημείο.


3. Ψήνετε τις κρέπες σε δυνατή φωτιά, σε πολύ ζεστό τηγάνι.

Προσοχή! Ανά μία κρέπα αλείφετε το τηγάνι με βούτυρο.


Σάλτσα:

 
1. Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το αλεύρι.


2. Προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε καλά μέχρι να βράσει η σάλτσα.


3. Αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα 3/4 της τριμμένης γραβιέρας, το στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο και την κρέμα γάλακτος.


4. Βάζετε μία κουταλιά από αυτό το μείγμα σε κάθε κρέπα.


5. Τυλίγετε ή διπλώνετε τις κρέπες στα 4, όπως προτιμάτε.


6. Τις τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και τις πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και μερικούς κύβους βούτυρο.


7. Τις βάζετε σε δυνατό φούρνο για να γκρατιναριστούν.




Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου