Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συμβουλή της εβδομάδας | 17. Γιαούρτι







 

Η συμβουλή διατροφής της εβδομάδας είναι μια προσφορά των Super Market Γονέος.

Το γιαούρτι είναι γνωστό από την αρχαιότητα από τον ιστορικό Ηρόδοτο.
Διαδόθηκε ευρύτατα σε πολλές χώρες της Ευρώπης ειδικότερα μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου. Στις μέρες μας έχει μια πολύ διαφορετική εικόνα απ' ότι στο παρελθόν και καταναλώνεται ευρύτατα.




Πολλαπλά οφέλη


1. Το γιαούρτι είναι πολύ σημαντικό για την υγεία. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ευεργετικό σε περιόδους ανάρρωσης, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά τις αλλεργίες και τις στοματίτιδες.

2. Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος, αφού ρυθμίζει την καλή λειτουργία των εντέρων & καταστέλλει τις μολύνσεις.

3. Η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο το καθιστά πολύτιμο για τα παιδιά άνω των 7 μηνών καθώς και για τις έγκυες & θηλάζουσες μητέρες.
Επίσης πρόσφατες μελέτες υποστηρίζουν ότι γυναίκες που καταναλώνουν φρέσκους χυμούς φρούτων και τρώνε γιαούρτι διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν λοίμωξη του ουροποιητικού τους συστήματος.

4. Είναι αναγκαίο για τους καπνιστές και για όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες οινοπνευματωδών διότι προστατεύει τον βλεννογόνο του στομάχου. Περιέχει προσταγλανδίνες που προστατεύουν τα τοιχώματα από ερεθιστικές ουσίες ενώ συγχρόνως μειώνει τη συχνότητα του έλκους στομάχου.

5. Προστατεύει ενάντια στις καρδιοπάθειες αυξάνοντας την λιποπρωτεϊνική χοληστερόλη υψηλής πυκνότητας και μειώνοντας την κακή χοληστερόλη.

6. Το παραδοσιακό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώσει την κακοσμία και τα επιβλαβή βακτηρίδια του στόματος.

7. Το στραγγιστό έχει λιγότερη υγρασία συνεπάγεται μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες.

8. Το πρόβειο αποτελεί συνήθως την καλύτερη επιλογή, επειδή η γεύση του είναι «καλύτερη», και πιο εύκολα αποδεκτή. 

 


Το γιαούρτι έχει σταθερή γεύση, ποιότητα όπως και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ καταναλώνεται σκέτο, με μέλι, με μαρμελάδα, με φρούτα, με δημητριακά και με ξηρούς καρπούς.

Με λίγα λόγια μας παρέχει τα πάντα, απο 'κει και πέρα είναι θέμα φαντασίας!



Μη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου