Αγγινάρες Μουσακά
Συστατικά συνταγής
Χυμός λεμονιού
400gr - κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
300gr - ψιλοκομμένα ντοματάκια
Αλάτι , φρεσκοκομμένο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι λάδι
Για τη σάλτσα χρειαζόμαστε,
500gr - γιαούρτι σακούλας
2 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι)
Οδηγίες παρασκευής
2. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις αγκινάρες για 10 λεπτά το πολύ. Τις σουρώνουμε σε σουρωτήρι.
3. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο με λίγο νεράκι και βράζει.
4. Προσθέτουμε το λάδι (κρατάμε 2 - 3 κουταλιές), σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τον κιμά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
Βράζουμε τον κιμά μέχρι να τελειώσει η σάλτσα του και να μείνει στεγνός.
5. Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και περνάμε ελαφρά τις αγκινάρες.
Τις κόβουμε σε λεπτές φετούλες και στρώνουμε σε ταψί τις μισές.
6. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και ξανά τις υπόλοιπες αγκινάρες.
7. Σε μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα 3/4 του τυριού και λίγο πιπέρι.
8. Όταν έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα την στρώνουμε πάνω από τις αγκινάρες και ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυράκι.
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30 με 35 λεπτά.
Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου