Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Συμβουλή της εβδομάδας | 23. Μπύρα








Η συμβουλή διατροφής της εβδομάδας είναι μια προσφορά των Super Market Γονέος.


Η μπίρα, ή μπύρα και στην ελληνική ζύθος, αποτελεί ένα πολύ κοινό αλκοολούχο ποτό.
Συναντάται σε διαφορετικές παραλλαγές και είδη. Η παραγωγή της είναι σήμερα πολύ ανεπτυγμένη περιλαμβάνοντας αρκετές και οικονομικά ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες.





Πολλαπλά οφέλη


1. Το κριθάρι και ο λυκίσκος της μπύρας αυξάνουν την περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, αφού μειώνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης.


2.
Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (νιασίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, κοβαλαμίνη) και φυλλικό οξύ. Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και το κυριότερο είναι ότι βοηθούν στη μείωση των επιπέδων ομοκυστεϊνης μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.



3.
Η μέτρια κατανάλωση της προστατεύει από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori), στο οποίο οφείλεται η πλειονότητα των ελκών του στομάχου, καθώς επίσης και από την οστεοπόρωση, αφού η αιθανόλη που περιέχει εμποδίζει την δράση συγκεκριμένων ορμονών, οι οποίες προκαλούν την απώλεια οστικής μάζας.



4. Με τη μπύρα κάνω μπάκα;

  H μπύρα είναι η καλύτερη επιλογή και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αφού έχει τις λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα αλκοολούχα ποτά. Μην ξεχνάτε ότι οι θερμίδες ενός ποτού εξαρτώνται από την περιεκτικότητα του σε αλκοόλ. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα, τόσο περισσότερες θερμίδες περιέχει.
  Πιο συγκεκριμένα η μπύρα περιέχει 43 θερμίδες / 100 ml σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ποτά που δίνουν 250 θερμίδες / 100 ml. Επιπλέον δεν έχει και συντηρητικά. Όποτε, η μέτρια κατανάλωση της μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό μας παρέχοντας αντιοξειδωτικά αλλά και μια ασπίδα προστασίας κατά των καρδιακών νοσημάτων όπως αναφέραμε και παραπάνω.



5.
Τέλος, προκειμένου να απολαύσουμε την αγαπημένη μας χωρίς ενοχές είναι σημαντικό να την συνοδεύουμε με ελαφριά πιάτα όπως μια ποικιλία με τυράκια ή θαλασσινά και όχι με τηγανητούς μεζέδες όπως κάνουν μερικοί μερικοί...





Μη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου