Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα
Συστατικά συνταγής
5 - 6 περίπου μεγάλες πατάτες
2 - 3 περίπου κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 - 3 λεμόνια στυμμένα
1/2 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ( προαιρετικά )
1 κύβο maggie
Οδηγίες παρασκευής
2. Τοποθετούμε τα κομμάτια του χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και σκόρδο ( 1 σκελίδα κομμένη στα δύο και αφαιρούμε αργότερα ).
3. Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να καλυφτούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. ( Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε ενδιάμεσα ). Επίσης προσθέτουμε κι' άλλο ζεστό νερό στην περίπτωση που χρειάζεται.
4. 'Οταν μαλακώσουν ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε για λίγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θέλουμε να είναι αρκετά μαλακά τα κομματάκια και να έχει μείνει νερό περίπου το μισό. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το σκόρδο.
5. Ταυτόχρονα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες ή κύβους. Τις τηγανίζουμε λίγο χωρίς να ξεροψηθούν, στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε όσες εμείς προτιμάμε.
6. Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον κύβο.
7. Βάζουμε σε μπολ το χυμό των λεμονιών, την αναλογία την δίνει ο καθένας μας ξεχωριστά εξαρτάται το πόσο ξινό το προτιμάμε, βάζουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμαι λίγο και περιχύνουμε το κρέας μας. Ανακινούμε για να πάει παντού.
8. Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμαι για λίγο ξανά, και αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά ακόμα.
Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου