Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συνταγή της εβδομάδας | 24. Σπιτικό τσουρέκι

Σπιτικό τσουρέκι





Συστατικά συνταγής


150gr Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
400ml γάλα - χλιαρό 3,5 % λιπαρά
2 + 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1κ. γλ. μαχλέπι τριμμένο
Ξύσμα και χυμό από μισό πορτοκάλι
50gr  μαγιά σε πάστα
7 αυγά
2 + 1/2 κιλά αλεύρι κατάλληλο για τσουρέκι
Μισό ποτήρι χλιαρό νεράκι




Οδηγίες παρασκευής


1. Τοποθετούμε ένα σκεύος, μικρό σχετικά, πάνω στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και βάζουμε μέσα τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά, το μαχλέπι, χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

2. Προσοχή, το μίγμα πρέπει να έχει χλιαρή θερμοκρασία. Κατεβάζουμε το σκεύος απ' την εστία και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε 2 ξεχωριστά μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τα ασπράδια ελαφρά σε μαρέγκα, λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.

4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους και ασπράδια μαζί με το μισό αλεύρι και συμπληρώνουμε με το μισό χλιαρό μίγμα που έχει τη μαγιά και αρχίζουμε το ζύμωμα. Επαναλαμβάνουμε την ακριβώς ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό μίγμα με τη μαγιά και ξαναζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή.

5. Κατόπιν, τοποθετούμε λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
6. Τη βάζουμε σε μπολ, για 50' με 60’, με μία πετσέτα από πάνω σε θερμό μέρος για να διπλασιαστεί ο όγκος.
 

7. Αφού φουσκώσει, κόβουμε με το μαχαίρι μας κομμάτια από τη ζύμη, τα τοποθετούμε σε πάγκο αλευρωμένο και πλάθουμε μπαστούνια, φτιάχνοντας πλεξούδες.

8. Τις τοποθετούμε σε αλειμμένο ταψάκι με Flora Soft με βούτυρο.

9. Για τελείωμα με ένα πινέλο αλείφουμε τα τσουρέκια με λίγο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.Ψήνουμε στους 200 για περίπου 50' με 60’ σε προθερμασμένο φούρνο.




Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου