Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Συνταγή της εβδομάδας | 16. Κροκέτες μπακαλιάρου

Κροκέτες μπακαλιάρου




Συστατικά συνταγής


1 κιλό παστό μπακαλιάρο
8 μέτριες βρασμένες πατάτες
2 μικρά κρεμμύδια τριμμένα ή 1 μεγάλο
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο



Οδηγίες παρασκευής

1. Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο, το λιγότερο για 24 ώρες.

2. Στη συνέχεια αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα, αν δεν είναι φιλέτο, και τον κόβουμε με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομμάτια.


3. Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτουμε σ’αυτές τον μπακαλιάρο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το πιπέρι.


4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


5. Αν δεν τις προτιμάμε τηγανητές, τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, χωρίς να τις αλευρώσουμε, και τις ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για 10 λεπτά.


6. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 - 180 βαθμούς και τις ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη ώσπου να ροδίσουν.


7. Τέλος σερβίρουμε τις κροκέτες με σκορδαλιά.



Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου