Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
Συστατικά συνταγής
2 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 + 1/2 φλ. ξερό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
300 γραμ. μανιτάρια
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι θυμάρι
1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο, λίγα λίγα κομμάτια από όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε σε πιατέλα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 3 - 4’. Σβήνουμε με το 1/2 φλ. κρασί. Ντεγκλασάρουμε, τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί του κοτόπουλου.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τα μυρωδικά. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο κρασί ώστε να μισοσκεπάζεται το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50’ έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο.
Τότε ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά τους (3’ περίπου).
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο, περίπου 20’. Αφαιρούμε τα μυρωδικά, σουρώνουμε την σάλτσα του φαγητού σε μικρή κατσαρόλα. Σε μπωλ διαλύουμε την μουστάρδα στην κρέμα. Όλο μαζί το ρίχνουμε στην σάλτσα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση για λίγα λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και να πυκνώσει. Περιχύνουμε το φαγητό με την κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.
Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου