Ομελέτα φούρνου με κολοκύθι, πατάτα και δυόσμο
Συστατικά συνταγής
500 γρ. πατάτες
500 γρ. φέτα
5 αβγά
4 κ.σ. αλεύρι
40 γρ. γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
2. Καθαρίστε τα κολοκύθια και τις πατάτες και τρίψτε τα στο χοντρό του τρίφτη. Στίψτε τα καλά σε ένα σουρωτήρι για να χάσουν όσο δυνατόν περισσότερα υγρά.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά. Το δυόσμο μπορείτε να τον αντικαταστήσετε ή να τον μειώσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
4. Βουτυρώστε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί, γεμίστε το με το μίγμα και τρίψτε από πάνω τη γραβιέρα που θα δημιουργήσει μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.
5. Ψήστε μέχρι να ροδίσει η «ομελέτα» από πάνω, περίπου 45-60΄.
6. Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει, κόψτε την κομμάτια και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου