Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συνταγή της εβδομάδας | 15. Χορτόσουπα

Χορτόσουπα


Συστατικά συνταγής


3 πατάτες μέτριου μεγέθους, σε μικρούς κύβους

4-5 καρότα, χοντροκομμένα

1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο

2-3 κολοκυθάκια μέτρια, σε ροδέλες

2 κρεμμύδια μεγάλα, σε φέτες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Οδηγίες παρασκευής

1. Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας τα κόβουμε και τα ετοιμάζουμε για την σούπα μας.

2. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάζουμε μέσα όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

3. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει μία βράση μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.


4. Βράζουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

5. 
Πριν σερβίρουμε δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και αν χρειάζετε διορθώνουμε την γεύση.

6. Σερβίρουμε την χορτόσουπα μας ζεστή και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί. Καλή όρεξη!


Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου