Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συμβουλή της εβδομάδας | 13. Αβοκάντο






Η συμβουλή διατροφής της εβδομάδας είναι μια προσφορά των Super Market Γονέος.

Tο αβοκάντο είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και ολιγοστοιχεία και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό μας. Είναι ιδιαίτερα ευεργετική τροφή αφου αρκεί το 1/5 από ένα μεσαίου μεγέθους αβοκάντο που έχει 55 θερμίδες, για να μας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς.



Πολλαπλά οφέλη
 
1. Το αβοκάντο έχουν αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.

2. Διευκολύνει το σώμα να απορροφήσει περισσότερα λιποδιασπώμενα συστατικά από τις τροφές, όπως A και B καροτίνη, λουτεΐνη κ.ά.


3. Πλούσιο καθώς είναι σε βιταμίνες A, B, C και E, διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.


4. Tο λάδι αβοκάντο, που προέρχεται από τη σάρκα του φρούτου, χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ.


5. Το καλύτερο βέβαια είναι όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς έχει και αυτό τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά!



Μη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου