Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συμβουλή της εβδομάδας | 12. Ρύζι




Η συμβουλή διατροφής της εβδομάδας είναι μια προσφορά
του Gym Tonic | Fitness & Health Center σε συνεργασία με τα Super Market Γονέος.

Το ρύζι είναι από τα αρχαιότερα δημητριακά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για τη διατροφή του. Η ξεχωριστή θρεπτική του αξία έγκειται στην περιεκτικότητά του σε σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και βιταμίνες Β και Ε, ενώ επιπλέον το ρύζι δεν περιέχει χοληστερόλη, λίπη και νάτριο (αλάτι).



Πολλαπλά οφέλη
 
1) Οι φυτικές ίνες του ρυζιού μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων και αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου.

2) Το κάλιο που περιέχει συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της ισορροπίας υγρών, καθώς και στην καλύτερη νεφρική και νευρομυϊκή λειτουργία του οργανισμού μας.

3) Σημαντικό ρόλο στη μυϊκή λειτουργία διαδραματίζει και το μαγνήσιο του ρυζιού, που σε συνδυασμό με το φώσφορο προάγει και την υγεία των οστών.

4) Τέλος, η βιταμίνη Ε ενισχύει την αντιοξειδωτική μας άμυνα, προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης LDL και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.



Πρέπει να γίνει σαφές πως η ρύθμιση του βάρους μας εξαρτάται αποκλειστικά από τις συνολικές θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά. Δεν υπάρχουν τρόφιμα που παχαίνουν και τρόφιμα που αδυνατίζουν. Ένα σωστά καταρτισμένο διαιτολόγιο οφείλει να χαρακτηρίζεται από μέτρο και να στηρίζεται σε όλες τις ομάδες τροφίμων, περιέχοντας πάντα την κατάλληλη ποσότητα θερμίδων.


Μη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου