Χταπόδι με παντζάρια
Συστατικά συνταγής
Κρασί λευκό, 1 ποτήρι/-α
Μπούκοβο, λίγο
Πιπέρι, σε κόκκους
Δάφνη, 2 φύλλο/-α
Ξύδι, 20 ml., κόκκινου κρασιού
Μπαλσάμικο, 40 ml.
Παντζάρι, 300 γρ., βρασμένα, κομμένα σε κύβους
Ρίγανη, φρέσκια
Σκόρδο, 1 σκελίδα
Οδηγίες παρασκευής
2. Κόβουμε και ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα.
3. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα πλοκάμια με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το ξύδι του κόκκινου κρασιού.
4. Σκεπάζουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
5. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, τα μπαχαρικά και το μπαλσάμικο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
6. Προσθέτουμε ψιλοκομένη τη σκελίδα σκόρδου τη ρίγανη και το υπόλοιπο μπαλσάμικο.
7. Για το σερβίρισμα τοποθετούμε μία στρώση από παντζάρια και από πάνω το χταπόδι κομμένο σε φέτες και τη σάλτσα του.
Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου