Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Συνταγή της εδομάδας | 4. Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια


Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια


Συστατικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι σε φέτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
μερικοί κόκκοι πιπέρι, μερικοί κόκκοι μπαχάρι
500 γρ. ντομάτες ώριμες
2 κουτ. πελτέ ντομάτας

Για τα μακαρόνια
500 γρ. μακαρόνια Νο 5
2 – 3 κουτ. ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί




Οδηγίες παρασκευής

1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.

3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές. 

4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.

5. Σβήνετε με το κρασί και αφού έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τους κόκκους πιπεριού και μπαχαριού και τον ντοματοπελτέ.

6. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά. Kατά διαστήματα ελέγχετε για νερό. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζετε από τη φωτιά και το διατηρείτε ζεστό μέχρι να ετοιμαστούν και τα μακαρόνια.

7. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε με το ελαιόλαδο. Τα βάζετε σε πιατέλα, ρίχνετε από πάνω το κρέας, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.



Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου