Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Συνταγή της εδομάδας | 3. Φασολάδα λευκή με λεμόνι και ρίγανη



Φασολάδα λευκή με λεμόνι και ρίγανη



Συστατικά συνταγής

1/2 κιλό φασόλια μέτρια ή μεγάλα
4-5 καρότα 
1/2 ματσάκι σέλινο
2 κρεμμύδια ξερά
Αλάτι - πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ρίγανη
Λάδι
1 1/2 λεμόνια (τον χυμο τους)




Οδηγίες παρασκευής

1. Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια σε νερό για να φουσκώσουν,

2. Την επομένη μέρα τα πλένουμε πολύ καλά  και τα βάζουμε στην  κατσαρόλα με νερό να βράσουν.

3. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, τα σουρώνουμε βάζουμε καθαρό ζεστό νεράκι έχουμε κοψει τα λαχανικά μας, σέλινο, καρότα και κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

4. Συμπληρώνουμε λίγο λαδάκι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν.

5. Τέλος ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, τον χυμό λεμονιών, τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να βράσουν και σερβίρουμε.

6. Συνοδεύουμε με ρέγγα καπνιστή, σαρδέλες παστές και ελιές.




Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου