Τηγανίτες μήλου με βουτυρωμένο μέλι
Συστατικά συνταγής
1½ φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 αυγό
1 φλυτζανάκι τσαγιού γάλα
2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
Βουτυρο για το τηγάνισμα
(για το γαρνίρισμα)
3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουταλιές σούπας μέλι θυμαρίσιο
Οδηγίες παρασκευής
1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.
3. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
4. Βάζουμε και τα τριμμένα μήλα.
(Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.)
5. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος.
6. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.
7. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, ν' αραιώσει.
8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και περιχύνουμε το μελι επάνω στις τηγανιτες.
Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου