Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγή της εδομάδας | 6. Ψαρονέφρι γεμιστό με ξυνομυζήθρα, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα



Ψαρονέφρι γεμιστό με ξυνομυζήθρα, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα




Συστατικά συνταγής

3 φιλέτα χοιρινά (περίπου 1.300 γρ.)
100 γρ. ξυνομυζήθρα Κρήτης
50 γρ. κουκουνάρι
50-100 γρ. σταφίδα ξανθή
250 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
10 ξερά σύκα κομμένα στα 4
1 κούπα λευκό κρασί
λίγο λάδι
αλατοπίπερο
2 κούπες νερό




Οδηγίες παρασκευής

1. Πλένουμε τα φιλέτα και τα ανοίγουμε προσεχτικά με μαχαίρι, έτσι ώστε να πλατύνουν και να χωράει η γέμιση.

2. Κατά μήκος, βάζουμε 3 λεπτές φέτες ξυνομυζήθρα, μια σειρά δαμάσκηνα, λίγα κουκουνάρια και λίγες σταφίδες. Όσα δαμάσκηνα μείνουν, θα τα βάλουμε στη σάλτσα.

3. Τυλίγουμε προσεχτικά σε σφιχτό ρολό και κλείνουμε με μεταλλικές οδοντογλυφίδες ή σπάγκο. 

4. Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι.

5. Σωτάρουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.  Όταν σωταριστούν και πάρουν χρώμα ολόγυρα, τα σβήνουμε με το κρασί.

6. Αφήνουμε να πάρει μια βράση με το κρασί, προσθέτουμε 1 κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε άλλη μια κούπα νερό.

7. Τα δαμάσκηνα που έχουν απομείνει τα προσθέτουμε 10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ενώ τα σύκα μπορούμε να τα προσθέσουμε πιο νωρίς.

8. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, παίρνουμε λίγα από τα δαμάσκηνα και τα σύκα και λίγο από το ζουμί και τα λιώνουμε στο μπλέντερ για να κάνουμε μια πιο πηχτή σάλτσα αν θέλουμε.

9. Κόβουμε αφού κρυώσουν λίγο (για να μπορούν να κοπούν χωρίς να διαλυθούν), σερβίρουμε σε πιατέλα με τα υπόλοιπα δαμάσκηνα, σύκα και τη σάλτσα.




Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου