Σπαγγέτι με πέστο
Συστατικά συνταγής
20 γρ. κουκουνάρι
25 γρ. παρμεζάνα (τριμμένο)
25 γρ. πεκορίνο (τριμμένο)
25 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 Κ.γ. αλάτι
1 Κ.γ. πιπέρι
1 Πακ. μακαρόνια (Νο 7)
Οδηγίες παρασκευής
1. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
2. Βάζουμε στο multi το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
3. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
5. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και σουρώνουμε.
6. Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου