Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Συνταγή της εδομάδας | 8. Falafel ή αλλιώς κεφτέδες από φάβα και ρεβύθια!


Falafel ή αλλιώς κεφτέδες από φάβα και ρεβύθια!





Συστατικά συνταγής

1 φλ ξηρά ρεβύθια
1 φλ φάβα
1/2 φλ κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ νερό
1/2 φλ σουσάμι
1/2 φλ αλεύρι σκληρό
1/4 πλιγούρι
1/4 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ αλάτι
2 κ.σ κύμινο
2 κ.γ κόλιανδρο ξηρ'ο
2 κ.γ σόδα μαγειρέματος
1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
1/4 κ.γ πιπέρι μαύρο
λάδι για τηγάνισμα




Οδηγίες παρασκευής

1. Βάζετε την φάβα και τα ρεβύθια απο το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό.

2. Tα σουρώνετε την επόμενη μέρα.

3. Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μικρό πολυμίξερ.

4. Tα αφήνετε για μια ώρα περίπου.

5. Kάνετε μικρές μπαλίτσες και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.


Mη ξεχνάτε να ψωνίζετε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα από τα Super Market Γονέος

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου